Timișul a apărut târziu în platforma de vaccinare. Locurile au dispărut rapid

Șapte noi fluxuri de vaccinare se deschid de la 1 martie în Timiș. De sâmbătă, 27 februarie, se pot face programări, dar a fost foarte complicat. Pentru Timiș, noile fluxuri au apărut foarte târziu, iar locurile s-au ocupat extrem de repede.

maratonul vaccinării

De luni, 1 martie, în țară sunt 130 de cabinete noi pentru imunizarea cu vaccin Pfizer/BioNTech. În Timiș vor șapte fluxuri noi, din care trei în Timișoara, în centre deja funcționale. Programările s-au putut face de sâmbătă, 27 februarie. Au avut prioritate persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoane cu dizabilități. Potrivit estimărilor oficiale, 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete.

În Timiș, cele șapte fluxuri noi de vaccinare cu Pfizer sunt

  • Spitalul Clinic C.F. Timișoara – 2
  • Centrul Iulius Mall Timișoara – 1
  • Centrul Dumbrăvița (Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor) – 1
  • Centrul Ghiroda (Căminul Cultural) – 1
  • Centrul Sala de sport „Lavinia Miloșovici” – 1
  • Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare – 1

Programările s-au putut face individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, al medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021-414.44.25.

Primele fluxuri noi din Timiș au apărut însă doar undeva în jurul orei 10,30, iar locurile s-au epuizat văzând cu ochii.