Teatru în curtea ta. Două spectacole marca Basca, în trei sate din Banat

Teatru în curtea ta

Teatrul Basca duce două spectacole, producție proprie, în localități rurale, unde accesul la astfel de eveniment este fie foarte restrâns, fie inexistent. Proiectul „Teatru în curtea ta” a început în septembrie, la Coșteiu de Sus, și mai are încă trei reprezentații.

Spectacolul „Altă zi cu soare”, produs de Teatrul Basca, vorbește despre naționalizarea din anii ‘50 și despre cum s-au opus unii bănățeni acestui tăvălug. Textul pornește de la o poveste reală, culeasă de Andrei Ursu, în satul Zorani Al doilea spectacol este „Casa cu Maimuțe”, rezultatul unui proiect realizat cu sprjinul AFCN în 2020, care îi duce pe spectatori în lumea de poveste a cartierului Fabric.

Primele spectacole au fost prezentate în 25 septembrie, în curtea doamnei Emilia, în Coșteiu de Sus. Următoarele sunt programate în 23 octombrie, la The Village și la Școala Primară din Buzad (Timiș), în 30 octombrie, la Casa 3 Compas din Văliug (Caraș-Severin), și în 7 noiembrie, la Scena de pe deal din Murani ( Timiș).

„Ne bucurăm că putem să ducem munca pe care o facem în mediul rural, Aici, comparativ cu viața din mediul urban, orice prilej de cultură se transformă într-un soi de sărbătoare. Credem în teatru ca spațiu de întâlnire, care aduce doar beneficii și reamintește publicului despre empatie, solidaritate, acceptare și înțelegere”, explică Ana Maria Ursu, președintele Asociației Solidart.

Accesul la reprezentații este gratuit, în limita locurilor disponibile, respectând normele de siguranță în vigoare din fiecare localitate. Proiectul „Teatru în curtea ta” este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș.

About Post Author