Teatrele German și Maghiar din Timișoara, cu câte un spectacol la Festivalul Naţional de Teatru

Teatrele German și Maghiar

Teatrele German și Maghiar au câte un spectacol în selecția națională a celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Național de Teatru. Marina Constantinescu, directorul FNT, a anunțat cele 41 de piese care vor fi prezentate, între 18 și 27 octombrie, la București.

Lista celor 41 de spectacole de la 32 de teatre și companii teatrale a fost detaliată de directorul și selecționerul FNT, Marina Constantinescu. Toate sunt produse în stagiunea 2018-2019.

„Selecția a fost făcută pornind de la o stagiune complicată pentru teatrul românesc. Unele premiere nu au mai avut loc, alte premiere au avut o întârziere mare față de programările inițiale – dar bine că au putut apărea, într-un final, pe scenă. Toate aceste probleme au făcut ca oamenii de teatru să se concentreze foarte atent pe munca lor. Sunt spectacole foarte variate, sunt trupe și artiști selecționați pentru prima oară care vor veni în FNT la București, sunt universuri umane și dramaturgice foarte diferite. Numărul spectacolelor cred că arată că această breaslă este foarte coerentă, foarte atentă la munca pe care o face, foarte concentrată”, a declarat Marina Constantinescu.

Timișoara va fi reprezentată la FNT de două spectacole. În ordine alfabetică, acestea sunt:

  • „Henric al IV-lea” , de Luigi Pirandello, în traducerea lui József Füsi, dramaturgia lui Eszter Gyulay și direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză. În scenografia Adrianei Grand, spectacolul a fost pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”.
  • „Jurnal de România. Timișoara”. Textul și regia Carmen Lidia Vidu, dramaturgia Andrea Wolfer, Teatrul German de Stat

Lista cu toate spectacolele selectate poate fi consultată aici.

About Post Author