Taberele din PNL ascut săbiile pentru congres. Orban vrea în vară, opozanții lui trag de timp

Orban

În PNL se discută, la nivel înalt, despre organizarea congresului ordinar al partidului, la care va fi ales viitorul președinte. Sunt două tabere în aceste moment, iar Ludovic Orban are opoziție puternică.

Ludovic Orban și cei din jurul său ar prefera un congres PNL organizat cât mai repede, în luna iunie. Emil Boc sau Robert Sighiartău, doi dintre liberalii care și-ar dori alt președinte de partid, vor să tragă puțin de timp, pentru consolidarea unei alternative serioase. Ei ar prefera un congres în toamnă. Oponenții lui Orban îi impută acestuia modul în care a negociat formarea guvernului cu USRPLUS și UDMR, dar și rezultatul de la alegerile parlamentare.

Florin Cîțu este un alt nume care i-ar putea provoca insomnii lui Ludovic Orban, prerogativele de premier fiind considerate atuuri solide în eventualitatea unei candidaturi. Deocamdată, Cîțu nu a lăsat de înțeles că e interesat de asta. Potrivit G4Media.ro, inclusiv președintele Klaus Iohannis ar fi adeptul organizării congresului PNL în toamnă.

Mai e un aspect, deloc de neglijat. Data organizării congresului PNL depinde foarte mult de felul în care va fi gestionată pandemia. Restricțiile fac imposibilă organizarea unui congres cu peste 1.000 de participanți. Acesta trebuie pregătit și în teritoriu. Conform statutului, PNL trebuie să organizeze alegeri în toate organizațiile locale și județene, care la rândul lor vor trimite delegații la congres.  Pentru ambele tabere este foarte important să-și asigure un sprijin solid. Cel mai probabil, data congresului și a alegerilor județene premergătoare va fi stabilită în luna februarie.

About Post Author