7 august 2020

Strada Grigore Alexandrescu intră în șantier. Costă 1,3 milioane de euro / FOTO

grigore alexandrescu

Se va lucra, în sfârșit, pe str. Grigore Alexandrescu, între Calea Torontalului și Calea Aradului. La finele șantierului care va dura opt luni vor fi patru benzi de circulație, trotuare și piste de biciclete, un sens giratoriu, copaci și iluminat public.

Strada Grigore Alexandrescu, între Calea Torontalului și Calea Aradului, are 800 de metri, două benzi, fără trotuare și fără iluminat public. În luna mai a fost semnat contractul cu Super Construct, firma care a câștigat licitația pentru modernizare, organizată de PMT. Aceasta a estimat că poate face lucrarea cu 6,65 milioane de lei, cu TVA. Cu peste un milion de lei mai puțin decât era dispusă să dea primăria.

Marți, 7 iulie, a fost predat amplasamentul și a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. „Strada este total depășită pentru nevoile reale, de zi cu zi, ale celor care locuiesc aici și ale celorlalți participanți la trafic. Noi lucrăm acum la Inelul IV și pe porțiunea dintre Calea Lipovei și Calea Lugojului și sunt în diverse stadii și celelalte tronsoane, absolut toate. Inelul IV este atacat global, dar aici încep efectiv lucrările. Vom avea aliniamente de copaci, în total vor fi 200 de arbuști și numărul de copaci nu mi-a fost scris. (…)

Copacii vor fi plantați peste tot, chiar dacă, să admitem, sunt porțiuni unde proiectantul nu a prevăzut plantarea de copaci, modificăm din mers proiectul și vom planta copaci, pentru că avem un anumit standard, un anumit tipic de lucru pe care l-ați văzut replicat peste tot unde am efectuat lucrări de modernizare”, spune primarul Timișoarei.

Sens giratoriu înspre Torontalului

Vor fi amenajate câte două benzi pe sens, cu rigole lângă bordură, trotuare și piste de biciclete „între carosabil și trotuare, cu lățimea de 2,5 metri”, pe ambele sensuri. „La intersecția dintre Calea Torontalului și strada Grigore Alexandrescu vom amenaja un sens giratoriu. Acolo sunt probleme, este o insecuritate în traversare și disconfort pentru cine e la volan în zona aceea. A venit, în sfârșit, rândul să amenajăm și acel sens giratoriu, el fiind parte din acest proiect”, mai spune primarul.

Sensul va avea patru intrări: Calea Torontalului înspre Timișoara – 3 benzi, Calea Torontalului înspre Sânnicolau Mare – 2 benzi, str. Grigore Alexandrescu dinspre vest – o bandă, str. Grigore Alexandrescu dinspre est – 2 benzi, respectiv patru ieșiri: Calea Torontalului înspre Sânnicolau Mare – 2 benzi, Calea Torontalului înspre Timișoara – 2 benzi, str. Grigore Alexandrescu înspre vest – o bandă și str. Grigore Alexandrescu înspre est – 2 benzi.

„Cred că puteți să terminați mai repede”

Lucrările sunt estimate să dureze opt luni, dar, spune edilul șef, ar putea fi gata mai repede. „Ca să-l angajez și mai și în proiecte (pe reprezentantul Super Construct – n.r), o spun: e plătit la zi pentru tot ce a făcut acum pentru primărie. Drept urmare, asta trebuie să vă încurajeze să mobilizați toate resursele necesare aici, încât lucrările să meargă cât mai repede. Eu cred că puteți să terminați lucrarea înainte de cele 8 luni câte sunt prevăzute ca termen de efectuare”, spune acesta.

Super Construct a avut mai multe contracte cu PMT. A reabilitat, printre altele, Calea Martirilor, a făcut mai multe amenajări între blocuri și a lucrat la Podul Eroilor. De curând, a câștigat și licitația pentru extinderea la patru benzi a drumului spre aeroport, organizată de CJ Timiș.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: