Stadionul-lego a fost scos la licitație. Va fi gata prin 2025, în a doua jumătate a anului

ajf timiș

Construirea noului stadion pe structură metalică din Calea Buziașului a fost scoasă, în sfârșit, la licitație, chiar de Crăciun. Ofertele pot fi depuse până în luna februarie și nu pot să depășească 17,6 milioane de euro.

Primăria a scos la licitație, chiar în 26 decembrie, proiectul tehnic și execuția pentru noul stadion pe structură metalică din Calea Buziașului. Stadionul va avea 9.000 de locuri și va fi unul de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board).

Stadionul-lego este o propunere venită din partea fostului primar Nicolae Robu și a fost inclus în bugetul pe 2021 la insistențele viceprimarului Cosmin Tabără (PNL). Noua arenă va fi construită în față la fosta întreprindere Optica, la ieșirea spre Moșnița Nouă. Valoarea estimată a proiectului este de 87,3 milioane de lei, cu TVA.

Ofertele pot fi depuse până în 8 februarie 2022. Construirea stadionului va dura, potrivit estimărilor din caietul de sarcini, exact 39 de luni, din care 6 pentru proiectare. Ca o curiozitate, șantierul de la Allianz Arena, din München, a început în octombrie 2002 și a fost terminat în mai 2005. Deci… ceva mai puțin. Și vorbim despre un stadion de 71.000 de locuri, care a costat 340 milioane de euro.

About Post Author