Stadionul de 30.000 locuri, ultimul hop înainte ca guvernul să aprobe investiția

stadion

Arhivă. Stadionul „Dan Păltinișanu” urmează să fie demolat

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a pus, joi, în transparență decizională proiectul prin care vor fi aprobați indicii tehnico-economici ai viitorului stadion. Se întâmplă la jumătate de an de când premierul Marcel Ciolacu promitea „dreptate pentru Timișoara”, oraș care merită o arenă modernă.

„Proiectul de act normativ are ca obiect de reglementare aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții «Construire Stadion cu capacitate de 30.000 locuri, str. Ștefan Covaci nr. 1, municipiul Timișoara, județul Timiș», care se va realiza de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiţii C.N.I.- S.A., în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social”, a anunțat, joi, MDLPA.

Stadionul va avea 30.596 locuri pentru publicul general, vor fi 144 locuri pentru persoane cu handicap locomotor și 48 pentru persoane cu alte tipuri de handicap, 96 locuri pentru însoțitori, 336 locuri în tribuna VIP, 150 locuri pentru jurnaliști și 170 locuri conexe zonei presei. Stadionul ar urma să coste 836,949 milioane de lei, cu TVA. Din acaestă sumă, 814 milioane vin de la CNI, iar 22 milioane, de la Consiliul Județean Timiș. Durata de execuție estimată este de 26 de luni.

Sugestiile pot fi trimise AICI.

Ce urmează

În luna februarie, Ministerul Finanţelor a eliberat avizul necesar începerii investiţiei la Stadionul „Dan Păltinişanu”, următorul pas fiind aprobarea indicatorilor tehnico-economici. „Urmează noi paşi care să ne apropie de ceea ce ne dorim cu toţii, dar este foarte important de precizat că nu putem realiza în câteva săptămâni ceea ce alţii au tărăgănat zeci de ani”, transmitea atunci deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis.

Stadionul „Dan Păltinișanu” este închis de doi ani, deoarece nu îndeplinește condițiile de siguranță. El va fi demolat pe banii CJ Timiș, dar trebuie emisă și în acest sens o hotărâre de guvern. Aceasta, după ce vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici. În septembrie 2023, premierul Marcel Ciolacu a discutat, la Timișoara, cu suporterii, cărora le-a promis dreptate, adică un nou stadion.

Altfel, guvernul a aprobat în ședința de joi „indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9”. Finanţarea se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației şi prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne. Noua arenă din ”Ștefan cel Mare” ar urma să aibă aproximativ 25.000 de locuri și un cost de 170 de milioane de euro.

About Post Author