18 ianuarie 2021

Spitalul militar de pe Stadionul CFR, pregătit de iarnă. MApN a cumpărat 130 de containere / FOTO

stadionul cfr

Spitalul militar de campanie de la Stadionul CFR Timișoara e gata de iarnă. Au fost instalate 131 de containere, în locul celor 30 de corturi montate în primăvară. În funcție de cât personal medical va lucra aici, vor putea fi tratați 120 de pacienți.

În luna octombrie, spitalul militar de campanie de pe Stadionul CFR a intrat în reamenajare. Cele 30 de corturi ale Sistemului medical modular de izolare și tratament, secție externă a Spitalului Militar Timișoara, au fost înlocuite cu 131 de containere. Modulele au fost achiziționate de Ministerul Apărării Naționale.

„În fiecare container izoterm achiziționate de MApN pot fi internați cel mult doi pacienți. Fiecare modul are grup sanitar propriu cu duș, chiuvetă”, transmit cei de la Direcția medicală a MApN.

Spitalul de campanie de pe stadionul CFR a fost construit inițial cu o capacitate de internare de 50 de locuri, în corturi. El a fost deschis în luna iulie. Odată cu venirea vremii reci însă, corturile au devenit improprii pentru cazarea și tratarea pacienților. Containerele vor fi folosite și ca saloane, dar și drept cabinete de consultație, săli de tratament sau de triaj.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: