Spitalul Județean Timișoara, decorat de președintele Klaus Iohannis

Județean

foto: Arhivă

Președintele României. Klaus Iohannis, a semnat mai multe decrete de decorare cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății. Printre cei cărora li s-au conferit decorații se numără și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

„În semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă generațiile de medici, asistenți și alte categorii de specialiști care au contribuit, de-a lungul timpului, la exercitarea în cele mai bune condiții a actului medical, președintele României a conferit Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Ofițer, Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brînzeu» Timișoara”, a anunțat Președinția României.

„O recunoaștere deosebită a medicinii timișorene, de Ziua Mondială a Sănătății! La mulți ani, dragi colegi, camarazi de pe frontul neîntrerupt al luptei pentru viață și sănătate din toată țara ! Felicitări tuturor colegilor, de toate profesiile, din Spitalul Județean Timișoara, pentru înalta distincție conferită de președintele României, să facem tot ce putem s-o merităm și onorăm”, a transmis, la rândul lui, dr. Dorel Săndesc, managerul SCJUT.

SCJUT este cel mai mare spital din vestul României. La deschidere, în 1974, avea 1.030 de paturi și 13 secții clinice. În anii ‘80, aici s-au făcut primele transplanturi renale din România, între timp oprite. Apoi au fost construite noile clinici de ortopedie și, în 2003, a fost dată în folosință „Casa Austria”, ridicată din donații ale unor fundații, companii și simpli cetățeni austrieci, la îndemnul medicului Johannes Poigenfürst. De luna trecută, Județeanul are și maternitate nou-nouță, care a costat 20 de milioane de euro, cea mai mare parte bani europeni. Sunt în șantier, în această prioadă, noua unitate de primiri urgențe, centrul de mari arși și un bloc operator.

About Post Author