Spectacole-lectură, la Teatrul Basca. Festivalul in : v z b l, la final

Teatrul Basca

Teatrul Basca vă așteaptă la ultimele evenimente din cadrul Festivalului in : v z b l. Se întâmplă vineri și sâmbătă, cu două spectacole-lectură originale, scrise în urma rezidenței pe dramaturgie de la teatrul Basca, din această vară.

Cele două spectacole de teatru sunt scrise de două autoare selectate în urma unui apel de proiecte. Lydia Tot și Livia Stoica au cunoscut, timp de două săptămâni, diferite grupuri vulnerabile și invizibile pentru mulți dintre noi.

Vineri seara, de la ora 19, sunteți invitați la spectacolul lectură „Următorul la rând”, după un text scris de Lydia Tot. Piesa vorbește despre lumea pacienților bolnavi de cancer, o comunitate mânată deopotrivă de setea de viață și de lupta cu boala. Regia este semnată de Ana Maria Ursu. Distribuția: Bătrâna – Ana Maria Cojocaru, Băiatul – Otniel Florut, Fetița – Rancov Giorgiana, Bătrânul – Robert Copot, Registratorul – Jasmina Mitrici. La finalul reprezentației publicul este invitat la o dezbatere pe subiectul spectacolului, în prezența autoarei. Accesul se face în limita a 17 locuri, prin rezervare.

Sâmbătă seara de la ora 19, va fi prezentat spectacolul lectură „Copilul nenăscut”, după un text scris de Livia Stoica. Este vorba despre alegere și asumare și e povestea unui copil care are posibilitatea să își vadă viața și, la final, să decidă dacă vrea să se nască sau nu. Regia: Ana Maria Ursu. Distribuția: Mama – Alina Ilea, Tata – Costa Tovarnisky, Copilul – Marin Lupanciuc, Fata – Rancov Giorgiana, Vocea – Ana Maria Ursu, Tipul – Otniel Florut, Moartea – Patricia Gavril, Reîncarnarea – Jasmina Mitrici. Accesul la spectacol se face în limita a 17 locuri, prin rezervare.

Cele două reprezentații pot fi urmărite și online pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

About Post Author