24 ianuarie 2021

Simonis acuză PNL că blochează transferul aeroportului: E o manevră anti-Timișoara

aeroportul

PSD Timiș acuză Guvernul PNL că pune bețe în roate la trecerea Aeroportului Internațional Timișoara către autoritățile locale. Legea a fost adoptată de parlament în urmă cu două săptămâni și acum e atacată la Curtea Constituțională.

La finele lui august, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege prin Aeroportul Timișoara să fie transferat de la Ministerul Transporturilor la autoritățile județene și locale. În iulie, proiectul depus în luna iunie de deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis trecuse și de Senat. Potrivit acestuia, CJ Timiș ar urma să primească 55% din acţiunile aeroportului, Primăria Timişoara – 25%, iar restul ar rămâne la Fondul Proprietatea.

Simonis anunță acum că guvernul a atacat la Curtea Constituțională a României această legea. „Aeroportul «Traian Vuia» din Timișoara este ultimul aeroport din țară încă în subordinea ministerului, iar prin acest demers guvernul întârzie preluarea instituției. Este o sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara. Parlamentarii PNL de Timiș au votat împotriva transferului, iar acum și guvernul se poziționează categoric împotrivă. De ce alte aeroporturi pot fi la autoritățile locale, iar Timișoara nu? Ce interese se ascund în spatele acestei manevre? Ce interese au combinatorii Vela și Falcă, inițiatorii eșuatei tentative de a pune mâna pe Aeroportul Timișoara și a-l trece sub influența lor? O privatizare în forță, vreo dedicație?”, spune deputatul de Timiș.

O decizie a CCR este așteptată cât mai repede. „Aeroportul trebuie să rămână al orașului, indiferent de planurile liberalilor care vor cu orice preț să saboteze Timișoara”, conchide Alfred Simonis.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: