Se lasă frigul! Temperaturile nu mai trec de 10 grade

vreme

O masă de aer arctică ajunge în Europa săptămâna viitoare. Aerul rece se va răspândi mai întâi în Europa de Est și Centrală. În România, temperaturile maxime vor fi de 4-7 grade, în Dobrogea.

Potrivit ANM, temperaturile minime vor scădea treptat spre 1 grad în Moldova sau chiar 0 grade, în Transilvania, Maramureș. În ultimele zile din octombrie vin și ploile, iar la munte, între 27 și 3 noiembrie, este așteptată și lapoviță. Luni încă se vor mai înregistra temperaturi de 17-20 de grade în Maramureș și Transilvania, 16-22 grade în Moldova și Dobrogea, 18-23 grade în Crișana, 21-25 grade în Banat, 21-26 grade în Oltenia și 20-25 grade în Munteania. De marți însă, vremea schimbă foaia. Ploile vor cuprinde suprafețe din ce în ce mai extinse, iar la peste 1.800 m se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În Transilvania, minimele vor coborî spre o medie de 0 grade în 30 octombrie, la fel ca în Maramureș. În Moldova, minimele vor coborî spre 1 grad, în timp ce în Muntenia și Oltenia, după 28 octombrie, media temperaturilor minime va atinge valori de 2-3 grade. În Dobrogea va fi cel mai cald, iar temperaturile minime se vor încadra între 4 și 7 grade.

About Post Author