18 ianuarie 2021

Se închide parțial strada Grigore Alexandrescu. O lună

strada grigore alexandrescu

Par să înceapă, în sfârșit, în ritm susținut, lucrările de pe strada Grigore Alexandrescu. Primăria anunță închiderea parțială a arterei, timp de 30 de zile.

„Primăria Timișoara a hotărât închiderea traficului rutier pe strada Grigore Alexandrescu, pe tronsonul cuprins între Calea Torontalului și str. Augustin Coman pentru 30 de zile, începând cu data de 21 septembrie, în vederea executării lucrărilor la obiectivul ”, a transmis, joi, Biroul Transporturi din PMT. Strada va fi închisă, practic, cam până la jumătatea tronsonului dintre Calea Torontalului și Calea Aradului.

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare de pe strada Grigore Alexandrescu a fost semnat la începutul lunii iulie. Licitația fusese câștigată, în primăvară, de Super Construct, care estimase că poate face lucrarea de opt luni cu 6,65 milioane de lei, cu TVA. De lucrat nu s-a lucrat mare lucru, pentru că, între timp, s-a constatat că trebuie mutați niște stâlpi ai Enel. „Lucrurile sunt mai complicate, dar tot ce am spus vizavi de Enel că trebuie să-și mute cabluri, stâlpi este adevărat. Acolo se impune o reașezare a traseelor pentru care nu Enel este de vină (…), se impun niște măsurători pentru stabilirea traseelor, în curs de derulare, e o proprietate privată”, declara, la finele lunii august, primarul Timișoarei.

Pe strada Grigore Alexandrescu vor fi amenajate câte două benzi pe sens, cu rigole lângă bordură, trotuare și piste de biciclete „între carosabil și trotuare, cu lățimea de 2,5 metri”, pe ambele sensuri. La intersecția Calea Torontalului – str. Grigore Alexandrescu va fi un sens giratoriu cu patru intrări.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: