Se caută uniformă pentru agenții de pază „indisponibili” de la muzeele din Timișoara. Concurs de design

filip petcu

foto: Arhivă, expoziție din Muzeul Național de Artă

„Uniforme unice – elegante, adaptate tendințelor și nevoilor.”. Este ceea ce caută, în această perioadă, muzeele din subordinea CJ Timiș. Acestea anunță, într-un comunicat pe alocuri agramat, o competiție de design.

Muzeul Național de Artă, CJ Timiș și Universitatea de Vest, prin Facultatea de Arte şi Design, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Banatului şi Muzeul Satului Bănăţean, anunță lansarea concursului de creație vestimentară „TMuseums ARTguard”. Acesta va avea loc în perioada 11 martie – 11 aprilie.

Designerii sunt invitați să participe la un concurs în urma căruia să fie aleasă cea mai bună variantă de uniformă. „Competiția este o invitație de exprimare a ideilor stilistice în scopul redefinirii uniformelor personalului de securitate al instituțiilor culturale din subordinea CJ (…) Dincolo de material, croi, culoare și structură, uniforma este un simbol care a reprezentat dintotdeauna valori legate de apartenență, tradiție și coduri de conduită”, transmit organizatorii.

De la indisponibil, la indispensabil

Anunțul legat de această competiție vine dinspre Biroul Relații Publice și Comunicare de la Muzeul Național de Artă. De aici aflăm – total surprinzător, cel puțin pentru unii dintre noi – că în sălile de expoziții „agenții de pază sunt indisponibili în funcționarea spațiilor culturale, iar imaginea lor este importantă”. Deși sunt „indisponibili”, ei asigură totuși, conform aceleiași surse, „menținerea siguranței operelor de artă și sunt un factor semnificativ în relație cu publicul”!

Dincolo de fractura logică, deducem totuși din context că agenții de pază sunt… indispensabili. Adică, potrivit DEX online, „absolut necesar, neapărat trebuincios”.

Revenind la concursul de design, pot participa la acesta „designeri, creatori de modă, oameni cu idei vestimentare inedite”, care se pot înscrie până la 1 aprilie. Înscrierea se face online, prin completarea unui formular care poate fi găsit AICI.

Câștigătorul concursului va fi anunțat în 11 aprilie. Sunt asigurate și premii: „Muzeul Național de Artă Timișoara oferă câștigătorului ocazia realizării unei expoziți (expoziții – n.r.) personale de design vestimentar în spațiul virtual, sub egida Muzeului, iar Consiliul Județean Timiș, prin Direcția de Prestări Servicii, acordă ca premiu un abonament de șase luni în parcarea CJ Timiș de la Hotel Timișoara (parcarea de la fostul CMZ, pe str. Sf. Ioan – n.r.). De asemenea, toate cele trei muzee implicate în proiect vor acorda ca premiu un tur ghidat pentru câștigător împreună cu 15 prieteni, cât și cinci abonamente unice lunare”.

About Post Author