Se caută ONG-iști și cetățeni implicați civic. Pentru bugetul participativ al PMT

buget participativ

sursa foto: E-Governance Academy

CL Timișoara a aprobat, în luna ianuarie, regulamentul bugetului participativ, care, în acest an, are o valoare de 3 milioane de lei. Acum, PMT caută membri în comisia pentru acest buget, precum și ONG-uri, care să ajute la informarea celor care vor să înscrie proiecte.

Sunt lansate, așadar, două apeluri publice pentru desfășurarea campaniei pentru prima ediție a bugetului participativ. Se caută patru membri în comisia care, printre altele, va monitoriza campania și va verifica eligibilitatea propunerilor. „Vor fi selectați doi reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale și doi cetățeni implicați civic”m transmit reprezentanții PMT. Se caută, de asemenea, parteneri locali (organizații neguvernamentale), care să asigure „un grad mai mare de incluziune și diseminare în cadrul comunității prin realizarea activităților de suport”. Toate detaliile se găsesc pe site-ul campaniei.

Cei interesați se pot înscrie până în 2 februarie, la ora 23, iar rezultatele vor fi anunțate în 4 februarie, la ora 16.

Calendarul bugetului participativ

Primăria Timișoara va avea, în premieră, un capitol din bugetul local propus și votat de cetățeni. Campania „Timișoara decide” va avea la dispoziție suma de trei milioane de lei. Vor putea depune proiecte doar persoanele fizice, deși inițial administrația locală ar fi vrut să accepte și propuneri de la ONG-uri. Suma maximă per proiect va fi 400.000 lei, cu TVA.

Timișorenii sunt invitați să depună proiecte pe următoarele cinci domenii: Orașul mobil, Orașul verde, Orașul relaxat, Orașul comunităților, Orașul digital. Calendarul este următorul:

  • februarie: Informarea și formarea cetățenilor pentru bugetul participativ
  • martie: Colectarea propunerilor de proiecte, verificarea eligibilității acestora și centralizarea lor în lista generală de propuneri
  • aprilie – mai: Analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiecte eligibile și publicarea listei cu proiectele care se califică pentru etapa de votare
  • 1 – 20 iunie: Primirea și soluționarea contestațiilor
  • 20 iunie – 20 iulie: Votarea proiectelor
  • 25 iulie: Publicarea listei cu proiectele câștigătoare

Timișoara va avea buget participativ. Propuneri, doar de la cetățeni, nu și de la ONG-uri

About Post Author