Se caută director la Filarmonica Banatul. Poate fi și ONG-ist, cu studii de muzică

filarmonica banatul

foto: Arhivă

40 de pagini, cu font de 12, Times New Roman, experiență în management de instituție de cultură sau ONG. Doar câteva condiții pentru cei interesați de funcția de director la Filamonica Banatul. Primăria a declanșat concursul de proiecte de management, care se va încheia în august. Cam pe când îi expiră mandatul actualului director Ioan Coriolan Gârboni.

Primăria Timișoara a publicat, luni, anunțul pentru concursul de proiecte de management la Filarmonica Banatul. Condițiile pentru cei care vor să se înscrie sunt: studii universitare de licență absolvite cu diplomă, în domeniul muzică; experiență de minimum cinci ani în specialitatea studiilor, experiență de cel puțin trei ani în domeniul activității manageriale în instituții sau organizații neguvernamentale de cultură.

Cei interesați trebuie să depună obligatoriu un document intitulat „„Proiect de management pentru ocuparea postului de manager al Filarmonicii Banatul Timișoara”. Acesta trebuie să aibă 40 de pagini plus anexe, în următorul format: „dimensiune pagină A4, caracter Times New Roman, font de 12 puncte pentru textul de bază și 14 puncte pentru titluri, spațierea textului la un rând, linierea textului stânga-dreapta”. Fotografiile, dacă există, trebuie introduse doar în anexe. Textul trebuie să aibă diacritice.

Gârboni a apelat deja la instanță

Data limită pentru depunerea proiectelor de management și a dosarelor de concurs este 6 iulie, ora 16. În 9 iulie se va anunța cine a trecut proba dosarului. În intervalul 14 -22 iulie vor fi analizare proiectele de management, iar în 26 și 27 iulie acestea vor fi susținute de candidați. Până în 3 august pot fi depuse contestații, iar în 6 august vor fi publicate rezultatele finale.

Actualul director de la Filarmonica Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, își va încheia la început de august mandatul. La ultima evaluare, i-au lipsit 30 de sutimi, pentru a putea prezenta un nou proiect de management. Cele mai mici note la evaluare au venit din partea consilierului local USR-PLUS Răzvan Stana. Gârboni a contestat evaluarea, dar n-a avut succes. Săptămâna trecută, el a depus acțiune în instanță, la Tribunalul Timiș, împotriva Municipiului Timișoara, a primarului și a CL. Încă nu a primit termen.

PMT a mai avut un caz de contestare a procedurii de evaluare a managerului unei instituții culturale. E vorba de Teatrul German, unde Lucian Vărșăndan a revenit pe funcție după mai bine de trei ani. Pe durata acțiunii în instanță nu a putut fi organizat concurs de manager. Situația s-ar putea repeta și la filarmonică.

About Post Author