Se caută constructor pentru heliport la Aerodromul Cioca

heliport

sursa foto: www.aropa.ro

Se fac în continuare lucrări la Aerodromul Cioca. După asfaltări și pietruiri dee alei și căi de acces, CJ Timiș, prin Direcția Prestări Servicii, vrea să amenajeze un heliport. El ar putea fi gata la începutul iernii.

În luna iulie, CJ Timși anunța că, la Aerodromul Cioca, „pregătește zona festivalieră, prin nivelarea și tasarea terenului, crearea aleilor de acces și pietruirea drumurilor destinate autovehiculelor”. Planurile includeau reabilitarea clădirilor, instalații de balizaj, un heliport, marcaje pentru pistă și un sistem de monitorizare și iluminare.

Direcția de Prestări Servicii a CJ scoate acum la licitație lucrările de amenajare a heliportului de la Cioca. Acestea pot costa maximum 1,8 milioane de lei, cu TVA, și vor dura două luni. Ele includ intervenții la pista de rulare și la instalația electrică, dar și instalarea de echipament de semnalizare aeroportuară. Ofertele pot fi depuse până în 23 august.

În ceea ce privește reabilitarea clădirilor, recent cumpărate de la Primăria Timișoara, CJ vrea să ceară bani din PNRR pentru „renovarea energetică moderată” a unui corp administrativ, a clădirii aerogării și a hangarului. Pentru corpul administrativ și autogară, suma necesară ar fi de 2,7 milioane lei, iar in cazul hangarului, lucrările sunt estimate la 4,9 milioane lei.

About Post Author