22 ianuarie 2021

Școală online până la sfârșitul anului. Sălile de clasă nu se mai deschid în 2020

școală online

Copiii vor continua să facă școală online și apoi vor intra în vacanță de iarnă. Unitățile de învățământ nu se mai deschid în acest an.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, întrunit luni seară, a decis să păstreze închise școlile și grădinițele, cel puțin până la finele acestui an. „Se aprobă prelungirea suspendării activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem online, pentru perioada 9 – 23 decembrie 2020”, este unicul articol al hotărârii adoptate în urma ședinței CNSU. Este probabil și ultima hotărâre semnată de Ludovic Orban, în calitate de premier.

Copiii fac școală online de câteva săptămâni, iar reacțiile nu sunt dintre cele mai fericite, nici în rândul părinților, nici în cel al cadrelor didactice. Sunt destule voci – bazate și pe experiența altor țări europene – care spun că școlile nu sunt vector de răspândire al coronavirusului și că ele ar trebui deschise.

Există, de asemenea, și probleme tehnice: mulți copiii din România nu au acces la internet și nici tablete sau alte dispozitive. În Timiș, au ajuns abia săptămâna trecută jumătate din tabletele promise de guvern pentru elevii din acest județ.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: