25 ianuarie 2021

Tablete de la Ministerul Educației pentru copiii din Timiș. Măcar o parte din cele promise

tablete

Școala a început demult, iar în Timiș vor ajunge, în sfârșit, niște tablete cumpărate de Ministerul Educației. Și dacă ar veni integral, tot ar fi, la nivel județean, un deficit de circa 1.000 de astfel de dispozitive.

Până la sfârșitul săptămânii ajung în Timiș aproape 3.000 de tablete pentru copiii care fac școală online. Dispozitivele sunt cumpărate de Ministerul Educației Naționale și vin abia la multe săptămâni după ce a început anul școlar.

Județului Timiș i-au fost alocate, în total, 6.367 tablete, conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Oricum, s-ar putea să nu fie de ajuns.

„Necesarul la nivelul județului este de 7.360. Am avea un deficit de aproape 1.000. Mai facem o interogare a directorilor unităților de învățământ (…) S-ar putea ca necesarul să fie mai mic, în urma donațiilor din ultimele luni”, spune totuși inspectorul școlar general Marin Popescu.

Cel mai mult au nevoie de tabletele promise copiii în mediul rural. Sunt localități în Timiș unde au fost cerute peste 100 de tablete.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: