Școala Generală 30 caută constructor pentru modernizarea de 4,5 milioane de euro

La aproape jumătate de an de la semnarea contractului de finanțare pe fonduri europene, Primăria Timișoara lansează licitația pentru modernizarea Școlii Gimnaziale 30. Costă peste 4,5 milioane de euro și trebuie să fie gata până în 2023.

Școala Generală 30

În octombrie 2020, Primăria Timișoara a semnat, cu ADR Vest, contractul de finanțare prin POR pentru modernizarea și extinderea Școlii Generale nr. 30 din cartierul Soarelui. Practic, este vorba despre mai multe lucrări: modernizarea teraselor circulabile la cele trei corpuri de clădire existente, lucrări de montare termosistem la fațade, dar și construirea a două noi corpuri de clădire. Aici vor fi o sală multifuncțională și încă 16 săli de clasă. De asemenea, vor fi refăcute și amenajate spațiile verzi.

„Extinderile propuse vor suplimenta suprafețele construite cu 3.255 mp, astfel că se vor obține în plus șase săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul D și zece săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul E”, transmiteau cei de la PMT. Valoarea totală a investiției era de 24,3 milioane de lei, cu TVA, din care 23,8 milioane, finanțare nerambursabilă.

Acum, PMT a scos la licitație lucrările. Suma maximă oferită, potrivit anunțului din SEAP, este de 22,3 milioane de lei, cu TVA. Firmele interesate sunt așteptate să depună ofertele până în 11 mai. Proiectul trebuie terminat până în mai 2023.