Schimbare la Serviciul Creșe, pe motiv de incompetență. Se va organiza concurs pentru șef

creșe

Serviciul Public Creșe are interimar un nou șef. Gabriela Crăciun a fost schimbată din funcție, după ce șefii PMT i-au analizat activitatea și au ajuns la concluzia că aceasta a fost nesatisfăcătoare.

„Am luat decizia de a o demite din funcție pe Gabriela Crăciun după o analiză amănunțită a stării tuturor creșelor din subordinea noastră. Am analizat activitatea serviciului, modul în care se iau deciziile, de ce nu s-au făcut demersuri pentru găsirea unor spații adecvate sau pentru menținerea tuturor creșelor deschise în această toamnă și am hotărât să facem schimbări. Obiectivul nostru este profesionalizarea serviciului, pentru a oferi toată îngrijirea de care au nevoie copiii. Primul pas este această schimbare și urmează să organizăm un concurs public în cel mai scurt timp”, spune primarul Dominic Fritz.

În locul Gabrielei Crăciun, care era în funcție din noiembrie 2019, a fost numită interimar Adriana Nemeș. Aceasta a coordonat, până acum, trei din cele 13 creșe din Timișoara.

De luni, 11 ianuarie, vor fi redeschise și patru creșe închise din toamna trecută. Este vorba de cele de pe străzile V. Lupu, Mureș, N. Leonard și M. S. Motohon. „Creșele erau închise din momentul în care a fost suspendată activitatea grădinițelor care funcționează în aceleași clădiri. Ele nu au bucătărie proprie, bucătăriile grădinițelor fiind cele care le furnizau mâncarea”, explică viceprimarul Ruben Lațcău. În vara lui 2020, părinții au stat ore în șir la coadă, pentru a-și putea înscrie micuții la creșe. Au fost peste 600 de dosare depuse, dar locuri s-au găsit numai pentru 85 de copii.

Gabriela Crăciun este al doilea șef schimbat din funcție de când este Dominic Fritz primar. A deschis… drumul Dorel Cojan, de la Poliția Locală.