27 ianuarie 2021

Scena din cartier: primul concert, la Casa Tineretului. Locul următoarelor îl poți alege tu

scena din cartier

Șapte săptămâni în care orice cartier poate deveni, pentru o seară, scenă de concert. Poți alege chiar tu unde va avea loc următorul concert din proiectul „Scena din cartier”. Până atunci, poți urmări online prima „întâmplare” din această serie chiar sâmbătă seară.

Seria evenimentelor „Scena din cartier” debutează în weekend cu un prim concert online. Acesta e susținut de Clar Band sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 19, și este transmis live din sala de concerte renovată a Fundației Județene pentru Tineret Timiș (Cartier Stadion).

Clar Band s-a înființat 2013, în Timișoara. A început ca un proiect acustic de cover-uri, cu Claudia Negruț la voce și Loris la chitară. În timp, formula s-a extins, astfel că din trupă fac parte acum și Adi Schiopu, Răzvan Marcuci, Bebe Borozan, Zsolt Szamtarto și Sandro Machado. Trupa a lansat în 2016 o primă piesă, intitulată „Ține capul sus”. A doua piesă, „Același drum”, va fi lansată în premieră sâmbătă, la concertul #ScenadinCartier. Moderatorul serii este Johnny Bota, directorul artistic al proiectului.

Poți să votezi cartierul care va deveni scenă timp de o seară. Dacă iubești muzica, accesează site-ul proiectului și completează un formular. Poți alege astfel cartierul-scenă pentru următorul concert. Seria evenimentelor se întinde pe parcursul a 7 săptămâni și se va încheia în 19 decembrie.

„Scena din cartier” este un proiect de intervenție locală, care vine în întâmpinarea a 30 de muzicieni din sectorul independent timișorean grav afectat de restricțiile generate de pandemie. Proiectul este derulat de Asociația Trib’Art (#TribulArtistic) și beneficiază de o finanțare în valoare de 14.950 euro, prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: