18 ianuarie 2021

Scăpați gratuit de televizoare și frigidere vechi. Campanie de colectare de deșeuri electrice, la Timișoara

deșeuri

Vreți să scăpați de televizoare, frigidere sau mașini de spălat vechi? În următoarea lună, cei de la RoRec vi le iau gratuit de acasă. Timișoara se implică pentru prima oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare.

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul vrea să le atragă atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor. În ultimii cinci ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%.

În Timișoara va avea loc o campanie de colectare a acestor deșeuri în perioada 28 septembrie – 26 octombrie. Astfel, în intervalul 28 septembrie-25 octombrie, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, orele 9-17.

În 26 octombrie, la Centrul de Colectare DEEE din Săcălaz, str. Wolsberg nr. 2, începând cu ora 12 va avea loc o tombolă pentru toți deponenții din campanie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: