Șantierul din Calea Bogdăneștilor merge foarte greu. Cum se vede de sus / VIDEO

calea bogdăneștilor

Captură video frameD Future PRODUCTIONS

Șantierul de pe Calea Bogdăneștilor nu pare să fi recuperat din întârzierile anunțate deja de primărie. Traseul pentru viitoarele linii de tramvai este amenajat doar pe sfert. Șantierul trebuie să fie gata într-un an.

Muncitorii de pe Calea Bogdăneștilor au intervenit, în această vară, la rețelele și branșamentele de apă, la canalizare și alte rețele de utilități. Au fost făcute și fundațiile pentru stâlpii de susținere ai liniei de contact de la tramvaie. La jumătatea lunii iulie a început amenajarea terasamentului pentru liniile de tramvai.

La finele lunii aprilie, Primăria Timișoara anunța închiderea, până la 1 septembrie, a intersecției dintre Calea Bogdăneștilor și bd. Cetății. Pe Bogdăneștilor, traficul este închis tot din aprilie, pe tronsonul bd. Cetății – str. Grigore Alexandrescu, și urmează să fie redeschis, conform planificării, la începutul lui noiembrie.

Suplimentare de bani

În urmă cu două săptămâni, primarul Dominic Fritz spunea că intersecția de la Balta Verde este prioritară. „I-am cerut constructorului să trateze cu maximă seriozitate șantierul de pe Bogdăneștilor care afectează mii de timișoreni care locuiesc în zonă. Am insistat că e extrem de important să finalizăm intersecția cu Cetății cât se poate de repede – linii de tramvai, semafoare, carosabil”, afirma acesta.

Din imaginile filmate cu drona în urmă cu două zile nu prea pare că muncitorii s-au mișcat cu viteză. Terasamentul pentru liniile de tramvai este amenajat cam pe un sfert din lungimea traseului.

Lucrările propriu-zise de pe Calea Bogdăneștilor au început în martie 2021. Contractul a fost atribuit în iunie 2020, către asocierea Sylc Con Trans – Longhersin – Matrix Computers – Lile Service General Construction – Optotel Com – Electric Rail Project – Instal Group – Cons Electrificarea Insta – Madi FHVAC – Swarco Traffic. Execuția trebuie finalizată, conform contractului, în august 2023.

Prețul inițial a fost de 116 milioane de lei, din care aproape 90 de milioane de lei prin Programul Operațional Regional. Primăria va suplimenta suma cu 14,8 milioane de lei, fără TVA, așa cum permite OUG 64 / 2022. Este vorba despre „rezerva de implementare pentru reechilibrarea contractului”, în condițiile în care prețurile materialelor de construcții au crescut.

About Post Author