Șantierul de pe Bogdăneștilor, gata pe o treime. Din ianuarie, se circulă pe asfalt nou

Bogdăneștilor

Se va putea circula din ianuarie pe Calea Bogdăneștilor, pe asfalt nou. Asta spune viceprimarul Ruben Lațcău, care a fost pe șantier, să discute cu constructorii. Și aici, și pe Cetății, lucrările sunt finalizate cam 25-30% din total, potrivit aceleiași surse.

„Pe Cetății a fost montat deja primul tronson de șine de tramvai. Șinele au fost atașate unui schelet de metal care a fost apoi învelit în beton. De asemenea, fundația pentru rețeaua de alimentare cu curent electric a tramvaiului a fost finalizată, iar la începutul anului viitor vor fi montați stâlpii pentru catenară. Pe Bogdăneștilor a fost pus primul strat de asfalt, de la intersecția cu Cetății până la Alexandrescu, cu tot cu semnalizarea conformă prin linie galbenă pe carosabil. Accesul rutier va fi mutat pe secțiunea de asfalt nouă în luna ianuarie. Tot atunci, constructorul va începe lucrările la utilități pe partea stângă a bulevardului, pe direcția către Ronaț”, a postat, pe Facebook, viceprimarul Ruben Lațcău.

Acesta spune că proiectele „merg bine, conform graficului și se află la aproximativ 25-30% stadiu fizic realizat”.

Ambele lucrări costă 200 de milioane de lei

La reabilitarea liniei de tramvai și a carosabilului de pe Calea Bogdăneștilor, lucrează Sylc Con Trans, Longhersin, Matrix Computers, Lile Service General Construction, Optotel Com, Electric Rail Project, Instal Group, Cons Electrificarea Instal, Madi FHVAC și Swarco Traffic. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit în iunie 2020 și totul ar trebui să dureze 31 de lun. Lucrările costă 116 milioane de lei, din care aproape 90 de milioane de lei de la UE, prin Programul Operațional Regional.

Ordinul de începere pentru lucrările de pe bd. Cetății a fost dat în septembrie 2020. Lucrările sunt executate de Porr Construct, în asociere cu Porr Bau GmbH, Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic România, Manro SRL și SC Pesit Rom SRL. Contractul are o durată de 36 de luni, din care șase pentru proiectare. Șantierul efectiv a început la lunii iunie și totul costă 83,7 milioane de lei.

About Post Author