Șantier de 4 milioane de euro, la „Victor Babeș”. În doi ani trebuie construite două noi corpuri de clădire

Victor Babeș

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” va fi deschis un nou șantier. Primăria Timișoara va plăti 4 milioane de euro, pentru reabilitarea unui corp de clădire și construirea a încă două. Va fi extins și modernizat compartimentul de recuperare medicală respiratorie.

Primăria a lansat, în luna ianuarie, licitația pentru „lucrări aferente obiectivului de investiții «PCI+PT Extindere și modernizare ansamblu consruit existent la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. V. Babeș, etapa I – extindere compartiment de recuperare medicală respiratorie»”. Suma maximă oferită era de 20,5 milioane de lei, cu TVA.

A existat o singură ofertă, din partea asocierii Constructim SA – Zitico SRL, care, petru că a îndeplinit condițiile, a fost declarată câștigătoare. PMT a semnat, în 23 iunie, contractul pentru această lucrare. Prețul la care va fi ea executată este de 19,3 milioane de lei, cu TVA, adică aproximativ 3,99 milioane de euro.

Se construiesc două corpuri noi de clădire

Șantierul este estimat să dureze 24 de luni, cu tot cu realizarea proiectului tehnic. Firmele vor avea mult de lucru. Va fi refăcut integral un imobil și vor fi construite încă două. La clădirea există vor fi refăcute tencuielile exterioare, tâmplăria și acoperișul. Vor fi făcute, de asemenea, recompartimentări interioare și vor fi amenajate noi cabinete medicale. Contractul presupune și „edificarea a două corpuri principale (A și B), articulate prin corpuri de legătură cu construcția existentă. Aceste două corpuri vor conține cabinete medicale, saloane, săli de recuperare, sală de conferințe, grupuri sanitare, spații tehnice, holuri, spații cu destinații specific medicale”.

Citește și: Dr. Virgil Musta, numit în comisia care gestionează criza Covid-19 în România

La Spitalul „Victor Babeș” sunt în derulare, de câțiva ani, mai multe lucrări de modernizare. Au fost instalate lifturi noi și a fost amenajată una dintre secțiile de Terapie Intensivă. Un milion de euro costă stația de epurare, la care se lucrează încă. Spitalul „Victor Babeș” este unul dintre cele mai performante din țară, în ceea ce privește „războiul” cu pandemia de coronavirus. Rata vindecărilor a fost una dintre cele mai ridicate din România, iar schema de tratament folosită aici a fost una dintre cele mai eficiente.

About Post Author