Sacoșu Turcesc, foarte aproape de carantină. Măsura trebuie aprobată de la București

sacoșu turcesc

Focar de coronavirus aproape de Timișoara, Sacoșu Turcesc va intra în carantină. Primarul Gabriel Koller a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență instituirea acestei măsuri, după ce mai mulți localnici au fost confirmați cu noul coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, condus de prefectul Liliana Oneț, s-a întrunit, marți, pentru a găsi o soluție în cazul localității Sacoșu Turcesc. Ancheta epidemiologică făcută de Direcția de Sănătate Publică Timiș în perioada 28-31 martie a confirmat infectarea cu noul tip de coronavirus a șapte persoane. Una dintre ele a murit. Din primele informații, 21 de oameni au avut contact direct cu persoanele infectate.

În aceste condiții, primarul Gabriel Koller a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență instituirea carantinei. În ședința CJSU s-a decis, așadar, înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a unei propuneri privind instituirea acestei măsuri. Este vorba, mai exact, despre centrul de comună. În cazul satelor aparținătoare – Berini, Icloda, Otvești, Stamora Română, Uliuc și Unip – s-a propus instituirea unei zone de protecție. O măsură similară s-a cerut și pentru Liebling, Nițchidorf și Chevereșu Mare)

„S-a mai luat o hotărâre, în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce privește respectarea restricțiilor de circulație a persoanelor și autoturismelor la intrarea și ieșirea din arealul comunei Sacoșu Turcesc”, mai transmit reprezentanții Instituției Prefectului. Încă de marți seară, la intrările și ieșirile din comună sunt echipaje de poliție.

About Post Author