16 ianuarie 2021

Ruben Lațcău: La Primăria Timișoara s-a pus accentul pe poze de moment ale unui lider falnic, nu pe rezultate

ruben lațcău

Direcțiile din primărie nu comunică, iar oamenii nu-și asumă aproape nimic din ceea ce fac. Este concluzia viceprimarului Ruben Lațcău, potrivit căruia e nevoie de ceva muncă pentru a reface… cheful de lucru al angajaților de pe CD Loga. El și-a primit oficial și atribuțiile, așa că dezvoltarea orașului, în următorii patru ani, stă în „pixul” său.

Viceprimarul Ruben Lațcău, din partea USR PLUS, și-a preluat postul de o săptămână. N-a lucrat până acum decât în mediul corporatist, dar a studiat modul de funcționare din Primăria Timișoara și a tras unele concluzii. Sunt destui oameni care vor să facă treabă, dar structura instituției, spune Lațcău, a încurajat mai puțin munca și mai mult altceva.

„Direcțiile nu comunică între ele. Nu există o comunicare transversală în primărie, există doar o comunicare verticală. Sunt foarte mulți oameni în primărie care vor să muncească și care își cunosc bine meseria, sunt foarte mulți oameni care vor să facă treabă, dar primăria, ca oricare organizație, până la urmă, are o cultură organizațională. Cultura organizațională este dată de cei care conduc, de conducătorii instituției. Cultura organizațională din ultimii 10 ani nu a fost una care să servească rezultatul final și productivitatea. Ea nu a fost și orientată înspre livrabil, ci mai degrabă înspre poze de moment ale unui lider falnic care conduce instituția cu mâna în sus. Asta i-a făcut pe funcționari, în timp, să devină dependenți de ce spune șeful și să nu colaboreze unii cu alții”, explică noul „vice” al Timișoarei.

Primăria are probleme de organizare, spune Lațcău

„Viceprimarul Ruben Lațcău va fi responsabil de direcția de dezvoltare, de tot ce ține de strategie, de fonduri europene și așa mai departe. De asemenea, se va ocupa și de direcția drumuri-poduri, direcția tehnică, deci de toate marile investiții în infrastructură. Mai mult sau mai puțin, tot ce ține de dezvoltare urbană o să fie în subordinea lui Ruben Lațcău”, a declarat, pentru stiridetimisoara, primarul Dominic Fritz.

Lațcău spune că trebuie schimbat și felul în care se lucrează la scrierea de proiecte și la întocmirea documentațiilor de licitații și nu numai. Felul în care sunt acestea întocmite are drept consecință și rata mare de eșec. De exemplu, la fonduri europene, unde PMT a absorbit efectiv doar un milion de lei, deși are semnate contracte de 460 de milioane de lei. Nici prețul cel mai scăzut pentru un serviciu oferit nu ar trebui să fie principalul criteriu.

„Problemele sunt multiple, dar mare parte dintre ele vin dintr-o zonă de project management și de organizare. Se depun proiectele într-o fază precoce, de maturitate, și atunci descoperim pe parcurs că documentația tehnică, SF, DALI sau alt document care stă la bază nu a fost bine întocmit, că trebuie refăcut, nu ne înțelegem cu proiectantul, nu prea introducem criterii de calitate în licitațiile publice, mergem pe cel mai mic preț mereu, ceea ce ne aduce la masă proiectanți care nu au experiență. Ajungem adesea să vină proiectanți care sunt la primul lor proiect de asemenea scară și invariabil ajungem să avem probleme”, susține noul viceprimar.

De ce fug funcționarii din PMT de asumare

Ce trebuie făcut? În primul rând, crede Lațcău, funcționarii din Primăria Timișoara trebuie să (re)învețe să-și asume responsabilități. „Cred că sunt cauze multiple pentru care nu există asumare. Cea mai ușoară abordare este să se spună că funcționarii sunt de vină, că nu fac. Pe de altă parte, funcționarii depinde de cultura organizațională care li se creează, de modul în care se lucrează cu ei. Am văzut foarte mulți oameni care se bucură că pot să lucreze și vor să învețe lucruri noi. Fugeau de asumare și din cauza modului în care administrația a funcționat. În momentul în care va exista o asumare directă, aceștia își vor asuma lucruri”, explică acesta.

Circulă deja, mai în glumă, mai în serios, o vorbă potrivit căreia Primăria Timișoara se transformă în corporație. Cât de mult îi sperie asta pe funcționari? Viceprimarul Ruben Lațcu pare convins că lucrurile stau taman pe dos. „Unii sunt speriați și alții sunt încântați (de transformarea PMT în corporație). Dacă printr-o transformare de corporație ne referim să avem niște proceduri clare, transparente, care au logică și funcționalitate, nu cred că e nimeni speriat. Cred că-și doresc această claritate, mulți dintre ei. Dacă ne referim la un pontaj clar a ceea ce lucrezi, să știm efectiv care e încărcarea reală pe ceea ce tu lucrezi și care este, de fapt, timpul în care nu faci nimic, atunci poate nu sunt unii fericiți”, admite acesta.

Dacă lucrurile merg bine și protagoniștii nu se „sucesc” din nou, Timișoara ar putea avea și al doilea viceprimar, poate chiar din această săptămână.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: