Robu stă, filosofic, departe de lumea dezlănțuită din… PNL. Și citează din Mihai Eminescu

nicolae robu

Pățit în ultimul mandat, când și-a pus în cap primarii liberali din județ, Nicolae Robu nu vrea să comenteze situația din PNL Timiș. Filosofează însă… poetic și-l citeaza pe Mihai Eminescu.

Fostul preşedinte al PNL Timiș, Nicolae Robu, stă departe de scandalul care mocnește în fililă. Cel puțin deocamdată. Actualul lider Alin Nica pare să fie în conflict cu primarii din județ, care au lipsit pe capete de la ședința convocată duminică după-amiază. Edilii au primit și o scrisoare din partea deputatului Marilen Pirtea, care acuză situația din organizație, slugărnicia și lipsa de coloană vertebrală care ar fi promovate de actuala conducere.

Robu spune că mai mulți jurnaliști l-au întrebat în ce tabără se poziționează. „Printre multele lucruri pe care le-am învățat de la viață în ultimul timp este și să stau pe cât posibil «de(o)parte de lumea dezlănțuită», având drept suport sufletesc versurile Marelui Mihai Eminescu”, notează acesta. Și citează din „Glossă”: „Privitor ca la teatru / Tu în lume să te-nchipui: / Joace unul şi pe patru, / Totuşi, tu ghici-vei chipu-i, / Şi de plânge, de se ceartă, / Tu în colţ petreci în tine / Şi-nţelegi din a lui artă / Ce e rău şi ce e bine”.

Nicolae Robu a trecut și el printr-un „război de gherilă” cu propriii primari, pe vremea când era președintele PNL Timiș. În toamna lui 2018 s-a înființat așa-numitul GRAL – Grupul de Reformă și Administrație Locală, din care făceau parte 22 din cei 36 de primari liberali din județ. Printre ei, și Alin Nica, la acea vreme edil-șef în Dudeștii Noi.

About Post Author