reMIND MAPPING: Revoluția din 1989, pe înțelesul liceenilor din Timișoara

reMIND MAPPING

Cât de importantă este libertatea? Care este prețul plătit pentru ea, acum 30 de ani? Sunt întrebări la care generația (foarte) tânără ar putea să nu aibă răspunsurile cele mai potrivite. Proiectul „reMIND MAPPING ’89” vrea să schimbe puțin lucrurile.

Comunitatea GISTm, Departamentul de Geografie al UVT și Asociația TM2021 organizează, în perioada 24-27 octombrie, proiectul „reMIND MAPPING ’89”. Acesta este dedicat tinerei generații și are ca scop conștientizarea valorii libertății și a prețului (in)uman plătit pentru ea în timpul Revoluției din 1989 de la Timișoara.

„reMIND MAPPING ’89” înseamnă conferințe, proiecții de film documentar, ateliere și workshop-uri pe tema memoria Revoluției în Timișoara. Conferințele vor fi susținute de Smaranda Vultur, Marcel Tolcea, Vasile Szabo, Constantin Jinga, Mugur Ciumăgeanu, Ion-Andrei Gherasim și Maria Axinte, fondatoarea Memorialului Închisoarea Pitești. În fiecare zi va fi aleasă o altă temă: comunism, libertate, om și memorie. Participă la aceste ateliere 30 de elevi de liceu din Timișoara. Evenimentul are loc la Scârț Loc Lejer. Toate detaliile pot fi găsite aici.

About Post Author