Rebecca Bedelean, angajată ilegal în PMT. Tribunalul Timiș a constatat „nulitatea” concursului

sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a obținut, în primă instanță, anularea concursului de angajare pentru Rebecca Bedelean. Primăria poate face recurs.

În 25 martie, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a depus la Tribunalul Timiș o acțiune prin care solicita anularea concursului de angajare în PMT a Rebeccăi Bedelean. Aceasta a promovat un concurs pentru un post de consilier la Serviciul Spații Verzi, unde candidații aveau nevoie de studii în domeniul Horticultură, specializarea Peisagistică, și vechime de cel puțin cinci ani în specialitatea studiilor. Rebecca Bedelean a fost respinsă inițial, pentru că nu îndeplinea condiția de vechime, dar a depus contestație și a fost acceptată.

Au fost trei amânări în acest proces, dar miercuri, 3 august, judecătorii de la Tribunalul Timiș au emis prima sentință.

„Admite acţiunea formulată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în contradictoriu cu pârâţii UAT Municipiul Timişoara, Primarul Municipiului Timișoara şi Bedelean Rebecca-Ioana. Constată nulitatea de drept a concursului de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacante de consilier, clasa I, grad profesional principal, la Serviciul spaţii verzi şi locuri de joacă – Direcţia de mediu din cadrul Primăriei municipiului Timişoara, judeţul Timiş, din data de 20.05.2021 – proba scrisă. Dispune anularea Dispoziţiei Primarului Municipiului Timişoara, judeţul Timiş, nr.727/10.06.2021, a Dispoziţiei Primarului Municipiului Timişoara, judeţul Timiş, nr. 1198/23.07.2021 şi a Dispoziţiei Primarului municipiului Timişoara, judeţul Timiş, nr. 1409/13.08.2021 (…) Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, sună soluția pe scurt.

După ce va primi motivarea instanței, foarte probabil, Primăria Timișoara va face recurs. Rebecca Bedelean și-a înaintat însă demisia cu o zi înainte de sentința Tribunalului Timiș.

About Post Author