Puțin peste 2.100 de vaccinați anti-Covid în Timiș, până acum

anti-covid

În Timiș a fost reluată campania de vaccinare anti-Covid, începută în 27 decembrie. În județ au ajuns până acum aproape 4.300 de doze de vaccin, din care au fost administrate cam jumătate.

În prima etapă a campaniei de vaccinare anti-Covid sunt incluși cei care lucrează în domeniul sănătății și social – sistem public și privat. Este vorba despre personalul din spitale și unități ambulatorii, de la ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardă, medici de familie sau de medicină școlară, personalul din laboratoare, farmacii și servicii stomatologice, medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical, paramedici, personal de îngrijire din centrele rezidențiale, din serviciile de sănătate publică și din centrele de dializă și transfuzii.

În Timiș, campania a început în 27 decembrie, la Spitalul „Victor Babeș”. Din 28 decembrie este funcțională Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Aici se pot face programări, deși unii dintre cei care au apelat la această modalitate au avut parte și de surprize neplăcute.

Potrivit DSP, în Timiș au fost distribuite 4.285 doze vaccin împotriva Covid-19, din care au fost administrate 2.114 doze. Sunt active, în prezent, 10 centre de vaccinare în județ.