PSD + Pro România = iubire? S-ar putea reface niște majorități prin județ

pro românia

Se anunță schimbări prin consiliile locale din Timiș. Asta, dacă PSD și Pro România se înțeleg și fac un protocol, pentru că fuziune nu se poate decât la nivel național. Alfred Simonis vorbește și despre regretele lui Marius Craina.

Prima dragoste nu moare niciodată, zice o vorbă veche. Nici pe plan sentimental, nici în viața politică. Cel puțin așa spune preșdintele PSD Timiș, Alfred Simonis, care anunță tatonări pentru o colaborare cu Pro România.

„Vom demara discuții cu privire la semnarea unui protocol sau pentru a înceepe să așezăm pe hârtie o formă de protocol de colaborare cu Pro România. Unde vom ajunge nu vom ști, vă spun peste una-două săptămâni. Domnii Adrian Pau și Nicolae Birău sunt cei care coordonează Pro România Timiș. Practic, singurele formațiuni care au aleși locali sunt Pro România și cei de la PMP, în afară de cele trei partide mari, două mai mari și unul mai mic”, a declarat, vineri, Simonis.

„Cei de calitate din Pro România să se integreze în PSD”

Ideea unui astfel de protocol este, potrivit șefului PSD Timiș, refacerea unor majorități locale, dar și ceva mai mult.

„Eu semnez un protocol de colaborare, pe care cei de la Pro România îl au de un an cu cei de la PNL. Vreau ca acesta să fie rupt și să facem un protocol de colaborare cu PSD. Un astfel de protocol ar putea însemna candidați comuni la primăriile din Timiș, la PMT, la CJ. Mi-aș dori să însemne și schimbarea majorităților în localitățile unde au fost făcute (…) Fuziune, din punct de vedere juridic, nu se poate face la nivel de filială. Obiectul final ar fi acela ca cei de calitate din Pro România să se integreze la un moment dat în PSD, în cazul în care, la nivel național, nu fac partidele un astfel de protocol”, explică deputatul.

Întrebat ce părerea are Marius Craina, în prezent consilier local Pro România în CL Timișoara, despre un astfel de protocol, Simonis a oferit un răspuns interesant. „Domnul Craina, din ce în ce îmi amintesc eu și poate nu se va supăra pe mine dacă dezvălui asta, regretă plecarea de la PSD din urmă cu doi ani. Ca și mulți alții de la Pro România”, a declarat acesta.

Marius Craina a plecat din PSD în urmă cu doi ani, după ce nu a fost desemnat candidat al acestui partid la Primăria Timișoara.

About Post Author