Prinși de polițiști cu droguri, la festival

sursa foto: IPJ Timiș / arhivă

Polițiștii au fost prezenți în număr mare în prima zi de Codru Festival, unii dintre ei în civil, pentru a asigura respectarea legii și prevenirea consumului de droguri. Au fost prinși și tineri cu droguri, dar și șoferi băuți.

„Întrucât mii de persoane au fost prezente încă din prima zi a festivalului, polițiștii rutieri au asigurat fluidizarea traficului și au acționat prevenirea accidentelor rutiere, creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care conduc un vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, a transmis IPJ Timiș.

Au fost constatate patru infracțiuni privind conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive și trei infracțiuni de deținere de droguri de risc. Totodată, pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice au fost reținute trei permise.

La Codru Festival au fost prezenţi şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timișoara. „Au fost constatate cinci infracțiuni de deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu (6 timbre LSD, 9 capsule susceptibile a conține substanțe stupefiante, 1 comprimat XTC, 1 gram de amfetamină, 3 grame de cannabis, 2 țigarete cu cannabis și un grinder)”, precizează aceeași sursă.

„Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității şi cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități informativ-preventive pentru a aduce la cunoștința tinerilor efectele consumului de droguri, insistând pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit”, transmite, de asemenea, IPJ.

About Post Author