7 iulie 2020

Primii doi pacienți infectați cu coronavirus la Timișoara au fost externați

coronavirus

La o săptămână de când a fost diagnosticată cu coronavirus, femeia de 38 de ani din Timișoara a fost externată. La fel, și bărbatul de 47 de ani internat marți. Cei doi sunt oficial vindecați.

„Pacienta zero” de la Timișoara și bărbatul infectat imediat după ea cu coronavirus au părăsit vineri spitalul de boli infecțioase. Cei doi au avut două teste consecutive negative pentru Covid – 19, așa că au fost externați. Potrivit autorităților, ei sunt considerați sănătoși.

Sunt în continuare internați la „Victor Babeș” doi adolescenți de 16 ani, un băiat și o fată, colegi de clasă. Cei doi sunt asimptomatici și se simt bine, dar sunt supravegherea medicilor.

Al optulea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat vineri în România. Este un bărbat de 51 ani din Olt, întors din Italia. El a călătorit în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus. Fiind contact direct al suceveanului, bărbatul din Olt a stat în ultimele zile în izolare la domiciliu. El a fost fost transportat vineri la spital, în Craiova.

Aproape 13.000 de oameni autoizolați la domiciliu, în țară

La nivel național sunt în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura autoizolării la domiciliu. „Ministerul Sănătății a solicitat astăzi spitalelor județene să demareze proceduri de licitații pentru achiziționarea a câte unui aparat Real Time PCR în vederea creșterii capacității de testare, care în acest moment este realizată în 6 centre (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova)”, transmit oficialii MS.

Cei care doresc informații despre situațiile legate de Covid – 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalitățile de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800 800 358.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: