Primarul Dominic Fritz, ședință cu funcționarii, după suspendarea organigramei

Dominic fritz

Primăria Timișoara este din nou în blocaj. Noua organigramă a fost suspendată, la fel ca toate cele patru concursuri de angajare. Primarul Dominic Fritz i-a convocat pe toți angajații în ședință și le-a explicat ce se va întâmpla mai departe.

Tribunalul Timiș a suspendat, miercuri, la cererea sindicatului, HCL-urile prin care a fost adoptată nouă organigramă și a fost înființată Administraţia pentru Sănătate şi Educaţie. Au fost suspendate, de asemenea, cele patru concursuri de angajare organizate în baza acestora.

Într-un gest fără precedent, miercuri după-amiază, primarul Dominic Fritz a convocat o ședință cu toți angajații PMT. El le-a spus oamenilor că sentința Tribunalului Timiș va fi contestată și că este conștient că, din cauza blocajului, funcționarii trebuie să lucreze mai mult.

„Instanța a decis, cele două hotărâri sunt suspendate. La fel ca și la suspendarea trecută, interpretarea noastră juridică, care stă în picioare, este că toate actele care sunt emise până acum și care au produs efecte sunt efecte care sunt în vigoare. Vă mulțumesc foarte sincer, știu foarte bine că ultimul an nu a fost ușor. (…) Cu toate acestea, această instituție a funcționat și a continuat să vă plătească salarii, să plătească facturi, să facă investiții, să recepționeze investiții, să aplice pentru proiecte noi, să comunice, să facă curat în oraș, să vadă cum să reformăm sistemul de transport”, a afirmat edilul-șef.

Potrivit acestuia, „indiferent ce gândim personal despre primarul Fritz și ce gândim despre noua organigramă, primăria trebuie să funcționeze mai departe. Nu am niciun dubiu că va funcționa. (…) Funcționăm cum am funcționat în ultimele săptămâni, cu diferența că, și pentru mine personal asta este durerea cea mai mare, că iarăși a trebuit să suspendăm concursurile. Sunt conștient că pentru multe echipe asta înseamnă că munciți mai mult decât crede lumea că muncesc funcționarii publici”.

Se caută „altă formă de HCL” pentru salarii

Fritz le-a mai transmis angajaților că susține în continuare o majorare a salariilor. Se caută soluții pentru ca acest lucru să se întâmple.

„E foarte clar că nivelul de salarii, dincolo de ce se vorbește în piața publică, este prea mic în această primărie. Nici înainte de alegeri, cu toate criticile foarte pertinente pe care le-am avut față de administrație, niciodată nu m-ați auzit să spun că sunt prea mulți funcționari în PMT și că trebuie să dăm oameni afară. Și nu m-ați auzit niciodată că nivelul de salarizare este prea mare (…) Pentru un oraș ca Timișoara, pentru atribuțiile legale pe care le avem, suntem prea puțini. Iar nivelul de salarizare, mai ales pentru evoluția pe care o are economia în România și inflația, e clar că este prea mic. Vom lucra pentru a introduce în consiliul local o altă formă de HCL care să permită să facem această majorare”, a mai spus primarul.

În urmă cu două săptămâni, pe site-ul PMT a fost publicat proiectul de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților din instituție și din instituțiile subordonate. Acesta se baza pe noua organigramă și, deci, momentan nu mai este de actualitate.

About Post Author