4 aprilie 2020

Primăria Timișoara, gata să dea 250.000 de euro pentru amenajarea de la Camera 30

camera 30

Primăria Timișoara face o investiție esențială acum. A scos la licitație reamenajarea camerei 30. Costă aproape 260.000 de euro, iar șantierul este estimat să dureze 8 luni. Se vorbește despre această lucrare de mai bine de trei ani, iar sumele s-au votat în CL de nu mai puțin de patru ori!

În ianuarie 2020, consilierii locali au votat a patra oară proiectul „privind aprobarea DALI pentru obiectivul de investiții «DALI + PT + AC Reamenajare camera 30 din clădirea Primăriei Municipiului Timişoara”. Proiectul a fost respins de două ori în 2016, pentru că prețul propus, 1,26 milioane de lei, cu TVA, era considerat exorbitant. S-a votat totuși în noiembrie același an, suma fiind redusă la 717.529 lei.

La plenul din ianuarie 2020, suma prevăzută în proiect a fost de 1,455 milioane de lei, cu TVA. Ea s-a dublat pentru că, scrie în proiect, a crescut manopera și au fost majorate prețurile la oțel beton, beton, pietriș, stâlpi, structuri metalice și utilaje!

Licitație esențială în stare de urgență

În plină pandemie de coronavirus și cu țara în stare de urgență, Primăria Timișoara scoate acum la licitație această lucrare. Anunțul a fost publicat pe SEAP miercuri, 25 martie. „În baza contractului care se va încheia, se vor executa lucrări aferente obiectivului de investiţie «Reamenajare camera 30 din clădirea Primăriei Municipiului Timişoara, b-dul C.D.Loga, nr.1” cu respectarea A.C. nr. 1639/03.12.2019 şi a proiectului tehnic 443/2015”, scrie în anunț. Suma maximă oferită este mai mică decât cea aprobată în ianuarie: 1,25 milioane de lei, adică puțin peste 258.000 euro, cu TVA. Ofertele sunt așteptate până în 5 mai, iar șantierul este estimat să dureze 8 luni.

Suprafața actuală a sălii de 207 mp se va reamenaja integral. Ar urma să fie construit un planșeu care să împartă pe verticală volumul existent. Spațiile nou rezultate vor fi recompartimentate și va fi construită o scară de acces. Astfel ar urma să fie dublată, practic, suprafața de lucru existentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: