Primăria e pregătită de nămeți. 19 utilaje, gata să intervină „imediat ce este nevoie”

deszăpezire

N-o să rămânem înzăpeziți, chiar dacă la Timișoara va ninge serios. Asta susține primăria, care anunță că s-a întrunit de două ori deja comandamentul de iarnă. Cetățenii și reprezentanții societăților comerciale trebuie să iasă și ei la lopată, pentru a curăța trotuarele.

„Primăria Municipiului Timișoara a activat Comandamentul de iarnă, iar firma care se ocupă de deszăpezire şi combaterea poleiului este pregătită să intervină cu utilaje și material antiderapant. În baza acordului – cadru de servicii dintre municipiul Timişoara şi SC Brantner Servicii Ecologice SRL, a fost încheiat contractul subsecvent nr. 5/17.01.2020. Astfel sunt asigurate curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice din oraș şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ”, a transmis, luni, Serviciul Comunicare din PMT.

Potrivit aceleiași, surse, utilajele Brantner vor interveni prioritar pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în principalele intersecţii şi treceri pietonale și pe traseele mijloacelor de transport în comun. De asemenea, vor fi avute în vedere Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian și Piața Libertății.

„Am avut deja două comandamente de iarnă”

„Flota” de iarnă de la Brantner include 5 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 6 utilaje multifuncționale de capacitate mică, 3 utilaje cu încărcător frontal, 3 utilaje de transport al zăpezii și 2 autocisterne clorură. Firma s-a aprovizionat cu 800 de tone sare și 20 de tone de clorură de calciu și inhibitor, iar cantitățile vor fi completate în permanență. Sunt pregătite să intervină și STPT, SDM, Horticultura, Aquatim, SC Piețe, precum și firmele de utilități.

„Am avut deja două comandamente de iarnă, pentru a lua din timp toate măsurile necesare pentru a interveni, la nevoie, astfel ca traficul să se desfășoare în condiții normale pentru sezonul de iarnă. Am primit asigurări de la societățile care se ocupă de deszăpezire că vor interveni imediat ce este nevoie”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

Obligațiile cetățenilor

Primăria transmite, de asemenea, că au responsabilități pe perioada iernii șicetățenii, instituţiile publice, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari. Toți „au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare”. Trebuie curățate, de asemenea, rigolele din faţa caselor sau magazinelor.

Acordul-cadru pentru deszăpezire a fost semnat de PMT și Brantner în 2019, pentru patru ani, la o valoare maximă de 37,14 milioane de lei. Potrivit caietului de sarcini, Brantner ar trebui să pună la dispoziție cel mult 44 de utilaje mari și mic. În contract sunt incluse toate cele 1.227 străzi din Timișoara, împărțite în artere importante și mai puțin importante.

Contractul subsecvent semnat cu Brantner în ianuarie și valabil 12 luni precizează că firma va primi 1,499 milioane de lei, cu TVA. Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire puteți suna la numerele de telefon 0737-770.527, 0356-401.051, 0356-401.052, 0356-918 – dispecerat SC Brantner Servicii Ecologice SRL, non-stop. Este disponibil și Biroul Salubrizare al PMT, la numărul 0256-408.335,j dar puteți face o sesizare și direct pe site-ul municipalității www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

About Post Author