Primăria caută spații pentru centrele de vaccinare anti-Covid. Câteva vor fi în centrul Timișoarei

covid

Se fac pregătiri pentru începerea campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului. În Timiș vor fi 32 de centre de vaccinare, din care peste jumătate, în Timișoara. În această perioadă va fi stabilit exact unde vor funcționa acestea.

„Speranțele noastre pentru un sfârșit al pandemiei sunt în acest vaccin. Fiecare oraș o să aiba responsabilitatea de a face centre de vaccinare. Noi o să avem 17 centre de vaccinare fixe în Timisoara. Șapte vor fi alocate spitalelor din oraș, iar zece o să le amenajăm de noi, în cadrul primăriei. Am lucrat la identificarea acestor spații, cel mai probabil 4 sau 5 în clădirea de pe Intrarea Doinei, unul în Complex, la Policlinica Studențească, unul la Centrul de Medicină Dentară pentru Școlari, pe strada Carusso. Încercăm să identificăm niște săli de sport unde putem să mai punem 3 sau 4 centre”, spune primarul Dominic Fritz.

Proiectul Oxigen

Pe de altă parte, timișoreni care au Covid și se tratează acasă au primit primele pulsoximetre și concentratoare de oxigen cumpărate prin Proiectul Oxigen. Suma adunată până acum în această campanie care implică întreaga comunitate este de 1,6 milioane de lei.

„Lucrăm cu o largă coaliție de organizații, cu medicii de familie și spitalul de boli infecțioase. Mulțumesc celor care au donat, dar și organizațiilor. Sunt oameni care fac eforturi foarte mari pentru acest proiect un pic ieșit din comun, care încearcă să umple un vid ce există în această criză și în sistemul medical”, a mai declarat Fritz. Potrivit acestuia, la Direcția de Asistență Socială va funcționa un dispecerat unde medicii de familie vor putea cere pulsoximetre și concentratoare. „Cererile sunt apoi transmise la Fundația Comunitară, care se vor ocupa de livrarea lor. Au fost livrate deja primele și acei pacienți pot respira mai bine”, a adăugat edilul.

În Timiș vor fi 32 de centre de vaccinare împotriva Covid. Centrele vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică și vor avea circuite funcționale din punct de vedere epidemiologic, cu zone de triaj, recepție și asteptare, puncte de vaccinare (cabinete de vaccinare) și zonă post-vaccinala, unde vor fi supravegheate persoanele vaccinate. Campania de vaccinare va începe, probabil, din ianuarie 2021.