Premieră de noiembrie, la TNT. Piesă pentru bărbați și femei / FOTO

piesă pentru bărbați și femei

Textele lui Daniil Harms au inspirat, la Timișoara, cea mai nouă premieră a Teatrului Național. „Piesă pentru bărbați și femei” poartă semnătura lui Sabin Popescu și va avea premiera marți, 2 noiembrie.

„Piesă pentru femei și bărbați”, în scenarizarea și regia artistică a lui Sabin Popescu, este inspirată din scenetele și proza dramatică a lui Daniil Harms. Vorbim despre un scriitor rus care este din ce în ce mai prezent, din ce în ce mai bine ancorat într-un prezent căruia nu îi este, totuși, contemporan.

Umor absurd, comic feroce. Despre asta este vorba în lumea lui Daniil Harms, care se desface în clișee, demonstrând că până și mica ticăloșie de zi cu zi, până și lipsa de orizont pot deveni sursă de imaginație și de râs sănătos. O suită de istorioare absurde cu un aer teribil de familiar, „Piesă despre femei și bărbați” este o comedie ale cărei personaje distopice compun tiparul unei societăți în pragul – sau în mijlocul – unei dictaturi pe cât de subtile, pe atât de eficiente: dictatura spiritului.

Din distribuție fac parte Andrei Chifu / Bogdan Spiridon, Cristian Szekeres, Ana Maria Cojocaru, Laura Avarvari, Daniela Bostan și copilul Luca Nițu. Decorul e semnat de Zsolt Fehervári, costumele, de Gabriela Strugaru-Popa, sound-designul îi aparține lui Sebastian Hamburger, iar light designul – lui Florian Putere.

Premiera are loc marți, 2 noiembrie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național. Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete Mărășești (marți – duminică, orele 11 – 19). Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

About Post Author