Pregătiri pentru Brauner și Brâncuși. Se caută instalație de climatizare pentru Palatul Baroc

Muzeul Național de Artă

Muzeul Național de Artă din Timișoara se pregătește de expozițiile speciale care vor fi deschise anul viitor. Instituția caută o firmă care să reabiliteze sistemul de climatizare de la etajul al doilea al Palatului Baroc.

La începutul anului 2023, la Timișoara va avea cea mai importantă retrospectivă Victor Brauner din Europa de Est, cu peste 80 de lucrări. Expoziția „Victor Brauner: invenții și magie” va avea loc la Muzeul Național de Artă. Din toamna aceluiași an, tot la Palatul Baroc va putea fi vizitată prima expoziție Constantin Brâncuși deschisă în România în ultima jumătate de secol.

Palatul Baroc trebuie însă pregătit pentru a putea găzdui aceste evenimente. E nevoie de echipamente de climatizare, de gestionare automată a temperaturii, în alarmă în caz de incendiu și de securitate și protecție. Toate acestea sunt condiții puse de instituțiile cu care va colabora MNArT în organizarea expozițiilor.

Muzeul caută, în această perioadă, o firmă care să se ocupe de reabilitarea sistemului de climatizare de la etajul al doilea din Palatul Baroc. Societatea comercială va trebui să asigure atât echipamentele, cât și montarea acestora. „Se recomandă potențialilor ofertanți vizitarea amplasamentului. Vizitarea amplasamentului se poate face de urmare unei solicitări transmise prin e-mail, persoană de contact Chiș Rodica”, transmit reprezentanții MNArT.

Suma maximă oferită este de aproape 300.000 lei, cu TVA, iar ofertele sunt așteptate până în 2 septembrie. Totul va trebuie să fie gata în trei luni de la emiterea ordinului de începere, iar garanția este de 36 de luni.

About Post Author