29 noiembrie 2020

PNL Timiș ia „traseiști”, dar mai și refuză. Primarii din Tomnatic și Comloșu Mare, trimiși la plimbare

pnl timiș

La PNL Timiș încă nu e gata lista de candidați pentru cele 99 de primării din județ. Asta, fiindcă sunt mișcări de trupe, iar liberalii se pregătesc de noi achiziții de la PSD. PNL Timiș face însă selecție, adică nu ia chiar tot. Doi primari în funcție au fost refuzați, din cauza conduitei.

La PNL Timiș e în lucru lista de candidați pentru cele 99 de UAT-uri din județ: consilieri locali + primari. Încă se „desenează”, iar președintele Nicolae Robu spune că va dura cel mult două săptămâni. „Peste două săptămâni sau săptămâna viitoare vom finaliza cu tot ce înseamnă candidaţi la alegerile locale”, a explicat Robu.

În ceea ce privește „importurile” de primari de la PSD, până acum este sigur doar unul singur: cel de la Sânandrei. Claudiu Coman, în funcție și aflat la al doilea mandat, a decis că nu se mai regăsește printre social-democrați și și-a făcut, oficial, valizele. E încă membru PSD, dar va candida din partea PNL și, spune el, va aduce și vreo cinci consilieri.

Nu aveau conduita care trebuie

Ca să nu se spună că ia tot ce i se oferă, PNL Timiș face totuși și selecție. Nicolae Robu a anunțat că a refuzat doi primari. „Vizavi de doi primari PSD am spus «nu» (…) Poate nu vă închipuiți de ce am refuzat. Am refuzat pentru că mi s-a prezentat o conduită pe care o consider incompatibilă cu aceea de membru în PNL. Nu intru în detalii. Vă spun niște principii. Cineva care manifestă ostilitate, care procedează la amenințări față de confrați trăitori în aceeași comună, același oraș, ce-o fi, datorită convingerilor politice diferite, nu poate fi compatibil cu mine și compatibil cu PNL. Nu că mă identific eu cu PNL. Dar eu chiar cred în valorile în jurul cărora este organizat, s-a înființat și funcționează Partidul Național Liberal.A fost cazul celor doi, la unul mai pronunțat, la altul mai puțin”, a explicat șeful liberalilor din Timiș.

Cine sunt „refuzații”

Robu a spus categoric că nu face publice numele celor doi refuzați. Potrivit surselor noastre însă, este vorba despre Vasiu Stoian, de la Tomnatic, și Ovidiu Ștefănescu, de la Comloșu Mare. Vasiu Stoian este primar din 2012, când a candidat din partea USL, ca membru al PNL. Înainte a fost membru PD și viceprimar în comună, fiind demis de consilieri la un moment dat și reinstalat în urma unei decizii a instanței. Stoian a trecut la PSD în 2014, în cele 45 de zile în care a fost valabilă OUG 55, așa-numita ordonanță a traseiștilor. La vremea respectivă, PNL, PD și PP-DD au pierdut în jur de 20 de primari în Timiș, în favoarea PSD. Ovidiu Ștefănescu este primar din 2008, fiind ales atunci pe listele PSD. În 2012 a fost USL, iar în 2016, PSD.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: