PNL: Grindeanu, Simonis și PSD tac suspect în cazul Mazilu

Mazilu

PNL Timiș cere PSD o reacție oficială în cazul lui Octavian Mazilu, arestat pentru 30 de zile pentru șpagă. Liberalii spun că medicul este un apropiat al președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis și acuză „liniștea suspectă” din tabăra social-democrată.

Arestarea pentru 30 de zile a medicului Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal pentru corupție este, din păcate, un eveniment care aruncă o lumina nefavorabilă asupra activității unității medicale din subordinea Primăriei Timișoara, dar și asupra PSD, partidul al cărui membru marcant era medicul timișorean. Este important să menționăm faptul că nu putem să îl considerăm vinovat pe cel acuzat de luare de mită până la o sentință definitivă din partea unei instanțe (…) PNL Timiș condamnă public astfel de practici și consideră că nu există nicio scuză pentru condiționarea actului medical de solicitarea sau primirea de venituri materiale ilicite”, au transmis, printr-un comunicat, cei de la PNL Timiș.

„Apropiat al liderului parlamentarilor PSD din Camera Deputaților”

Liberalii cer lui Alfred Simonis și Sorin Grindeanu „să prezinte în fața opiniei publice un punct de vedere oficial în privința acestui caz și să menționeze atât opinia lor personală, cât și cea a partidului pe care îl reprezintă. Considerăm că este important ca opinia publică să cunoască aceste puncte de vedere știind că medicul arestat pentru luare de mită era un apropiat al liderului parlamentarilor PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis. Liniștea suspectă care vine din partea PSD Timiș generează multe semne de întrebare”.

Vă reamintim, chirurgul Octavian Mazilu, fost director al Spitalului Municipal inclusiv în mandatul lui Nicolae Robu și fost consilier local PSD, a fost arestat pentru 30 de zile, după ce a fost prins luând 300 de lei de la o pacientă. Pentru ca absurdul să fie complet, Mazilu este și președintele Comisiei de etică și deontologie profesională a Colegiului Medicilor.

About Post Author