Medicul Octavian Mazilu, arestat 30 de zile pentru șpagă

Octavian Mazilu

Fostul director al Spitalului Municipal Timișoara, acuzat de luare de mită în formă continuată, a fost arestat preventiv miercuri. Octavian Mazilu va sta în următoarele 30 de zile în arestul IPJ Timiș.

Dr. Octavian Mazilu a fost ridicat marți de polițiști, din cabinetul de la Spitalul Municipal. Tocmai luase 300 de lei de la o pacientă, pentru o programare la operație. Medicul era șeful Secției Chirurgie Generală Oncologică de la Clinicile Noi și profesor la UMF. El era urmărit de oamenii legii de circa două luni.

„În data de 31 mai 2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.O. sub aspectul săvârșirii infracţiunii de luare de mită în forma continuata (25 acte materiale), prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 18 martie – 31 mai, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 si 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31 mai .2022, în jurul orei 11.50, inculpatul M.O. a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Potrivit ultimei declarații de avere, datată iunie 2021, Octavian Mazilu a câștigat 104.993 lei, salariul de profesor universitar, 160.613 lei – salariul de șef de secție plus dividende de aproximativ 72.000 lei, de la o firmă la care este asociat. Mazilu a fost director al Spitalului Municipal, consilier local pe listele PSD până în 2020 și este vicepreședinte al PSD Timișoara.

About Post Author