Ploi și vânt puternic, până marți, în vestul României

vestul României

foto: Arhivă

Intră în vigoare duminică, 7 februarie, în vestul României, o informare meteo și un cod galben. Acestea vizează, în principal, ploi și intensificări de vânt.

Informarea meteo este valabilă în intervalul 7 februarie, ora 10 – 9 februarie, ora 12, și se referă la ploi moderate cantitativ și intensificări de vânt. Ea va afecta județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni, când în vestul țării, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1.800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, local și temporar. În rest, vântul va sufla cu viteze de 40-60 km/h. Pe crestele montane zăpada va fi spulberată.

În perioada 7 februarie, ora 16 – 8 februarie, ora 12, va fi cod galben în Caraș-Severin și Timiș, respectiv zona de munte din sudul județului Hunedoara. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70-90 km/h. La peste 1.800 m, rafalele vor depăși 100-120 km/h, spulberând zăpada. În județele Timiș și Caraș-Severin, rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70 km/h.

About Post Author