Plantare în Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei, organizată de ADID Timiș

plantare

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș organizează a doua ediție a campaniei educative „Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Vineri și sâmbătă vor fi plantați copaci în Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei.

Activitatea de plantare are în prim plan evidențierea rolului și importanței copacilor în lumea în care trăim. Participând la această activitate, aveți ocazia de a vă întoarce la natură, de a contribui într-un mod pozitiv la protejarea și conservarea mediului înconjurător, dar și de a fi un exemplu de bune practici pentru comunitate.

„Noi asigurăm puieții, uneltele necesare și instructajul pentru plantarea corectă. Participanții trebuie să vină cu echipament potrivit, mănuși pentru grădinărit (ideale pentru plantat și săpat) și voie bună. Transportul este individual”, transmite Cristian Moș, președintele ADID Timiș.

Participă la acest proiect, în calitate de parteneri, Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Instituția Prefectului Județul Timiș, Inspectoratul Școlar Timiș, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda Națională de Mediu, ABA – Administrația Bazinală de Apă Banat, ADI Apă Canal, Lions Club Timișoara Dinamic Plus, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”, USVT – Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate, Societatea Antreprenorială Studențească – USVT; Sponsori: Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, Profi.

Plantarea se va face în Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei, în zilele de 15 și 16 martie, în intervalul 10 – 14.

About Post Author