Peste 50 de șoferi au rămas fără permise în weekend. Unii erau băuți sau drogați

șoferi

Peste 300 de șoferi au fost amendați în weekend de Poliția Rutieră, cei mai mulți pentru că au mers cu viteză prea mare. De asemenea, 53 de conducători auto au rămas pietoni. Altfel, în Timiș se conduce în continuare sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În weekendul 6 – 8 mai, polițiștii de la Serviciul Rutier Timiș au ieșit la razie pe șoselele din județ, controlând 600 de autovehicule. Au fost legitimate cu această ocazie 650 de persoane, fiind efectuate 500 de testări cu aparatul etilotest. În urma verificărilor au fost aplicate 317 sancțiuni contravenționale, în valoare de 91.300 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere. conform OUG 195/2002.

Jumătate din sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 35 pentru nepurtarea centurii de siguranță. Au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și reținute, în vederea suspendării, 53 de permise de conducere.

Totodată, au fost constatate 20 de infracțiuni la regimul rutier, respectiv trei pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, cinci pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, opt pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și patru pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.