Peste 220 de milioane de lei, încasați din taxe și impozite la bugetul local

impozite

foto: Arhivă

Aproximativ 140.000 de contribuabili din Timișoara, persoane fizice și juridice, și-au plătit taxele și impozitele datorate bugetului local până la 31 martie. Aproape jumătate dintre ei au preferat să facă asta online. Municipalitatea a încasat până acum peste 220 milioane de lei.

În jur de 140.000 de contribuabili timișoreni, persoane fizice și juridice, au decis să-și plătească „dările” până la 31 martie 2024. Aproximativ 50% dintre aceștia au optat pentru plățile online. Prin modalitățile online a taxelor și impozitelor au fost procesate aproape 90.000 de plăți. Contribuabilii au achitat pe tot anul au primit o bonificație 10% din valoarea impozitului.

Potrivit reprezentanților PMT, la bugetul local a fost colectată o sumă de peste 220 de milioane de lei. La plata impozitului pe clădiri au fost adunate aproape 180 de milioane lei.

Timișorenii au la dispoziție portalul unic al primăriei, un instrument care le facilitează interacțiunea cu administrația, inclusiv pentru plata impozitelor. cont.primariatm.ro este adresa la care oricin își poat cra propriul cont unic. Prin acesta pot fi accesat peste 300 de cereri și servicii, de la plata taxelor, la depunerea certificatului de urbanism sau acte pentru indemnizația copilului, fără a mai veni la ghișeu.

Context

Plata impozitului pe clădiri, teren sau asupra mijloacelor de transport se poate face atât online, cât și fizic la casieriile din incinta sediului DFMT de pe str. Demetriade nr.1 sau la oficiile poștale.

Cotele de impozitare aplicate în 2024 nu au fost majorate, fiind stabilite la același nivel încă din 2018. Grila de impozitare este însă ajustată anual cu rata inflației calculată de Institutul Național de Statistică. Rata inflației este de 13,8%, acesta fiind procentul pe care l-au aplicat toate localitățile din România.

About Post Author