Peste 100 de amendamente la regulamentul de finanțare în cultură propus de Primăria Timișoara

Viitorul regulament de finanțare pentru proiectele culturale, propus de Primăria Timișoara, a stârnit mult interes. El urmează să fie discutat, din nou, într-o dezbatere cu operatorii din domeniu, pentru că a fost amendat din plin.

finanțare în cultură

În urmă cu trei săptămâni, PMT a organizat o primă dezbatere cu operatorii culturali. Primarul Dominic Fritz le-a explicat acestora, atunci, planul de relansare locală a sectorului, inclusiv în ceea ce privește capitala culturală. Este vorba despre înființarea a trei noi structuri asociate municipalității: un serviciu de cultură, un centru de proiecte culturale și o asociație de promovare a Timișoarei.

La aceeași întâlnire a fost prezentată și o propunere de regulament privind finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale. Una dintre idei este că proiectele depuse vor fi evaluate de specialiști externi. La proiect, care poate fi găsit aici, au fost invitați să contribuie cu sugestii toți operatorii culturali.

Rezultatele au fost peste așteptări. Potrivit reprezentanților PMT, au fost depuse peste 100 de amendamente, la care au contribuit aproape 40 ONG-uri și artiști, dar și consilieri locali. „Toate acestea sunt în prelucrare. Cele care sunt pertinente și se potrivesc in regulament vor fi incluse în acesta. Pe propunerea de regulament existentă se va mai face o dezbatere, în care vor fi evidențiate modificările aduse. Acest regulament va sta la baza înființării viitorului centru de proiecte al PMT”, explică Bogdan Marta, consilier al primarului Dominic Fritz. Potrivit aceleiași surse, dezbaterea cu operatorii culturali ar putea avea loc săptămâna viitoare.

About Post Author