Pe strada Prezan ar putea fi deschis în august tronsonul Martirilor – Sudului

Pe str. Mareșal Constantin Prezan se lucrează de zor, susțin reprezentanții primăriei. Mai exact, se intervine la rețelele de utilități, lucru care nu pare spectaculos. Colterm trebuie totuși să schimbe o conductă, pentru ca șantierul să poată avansa spre sensul de la AEM. Totul trebuie să fie gata în acest an, fără niciun fel de discuție.

prezan

Șantierul de pe str. Mareșal Constantin Prezan a început în vara trecută, când pe teren au intrat muncitorii de la Strabag, Tubular Tehno Sistem și Cons Electrificarea Instal. Termenul de pe contract este de 16 luni, dar, după o pauză cauzată atât de dorința fostei administrații de a înlocui o țeavă a Colterm, cât și de iarnă, s-a ajuns la punctul final de martie 2022. Oamenii din zonă sunt deja nemulțumiți de ritmul lucrărilor, care pare foarte lent, însă reprezentanții PMT spun că nu e chiar așa.

Colterm are de înlocuit totuși o țeavă, lucru care se va întâmpla în perioada imediat următoare. Apoi, undeva în august, ar putea fi redeschis traficul pe tronsonul cuprins între Calea Martirilor și bd. Sudului.

Când se pune asfaltul „e vizibil că se lucrează”

Ceea ce nu se vede în acest moment, susține viceprimarul Ruben Lațcău, este că se lucrează la utilități.

„Pe Lidia lucrările avansează. Cea mai consumatoare muncă este la rețele, la utilități, lucru care nu se vede ca progres fizic. În momentul în care se toarnă stratul carosabilizant, asfaltul, este vizibil că se lucrează, dar în momentul în care se fac utilitățile sunt lucruri care nu sunt vizibile. Bucata de la Martirilor la Versului, la Parcul Pădurice, așteaptă schimbarea unei țevi, în fosta parcare, de la Colterm, care se va întâmpla în următoarele două-trei săptămâni. Colterm a comandat țeavă nouă. În momentul acela vom putea să deschidem, probabil undeva în august, de la Martirilor până la Sirius, până la Sudului chiar”, afirmă acesta.

Se intervine și pe tronsonul bd. Sudului – str. Venus. „Se lucrează la utilități, care sunt aproape gata. Săptămânile astea o să înceapă să lucreze la fundație. Practic, până în luna august, o să ajungă la primul strat de asfalt și o să fie vizibil”, ne-a mai declarat Lațcău.

De la finele lunii se va lucra de la strada Venus spre AEM

Se va închide și al treilea tronson al lucrării, de la strada Venus, la sensul giratoriu de la AEM. „Probabil undeva la sfârșit de iulie se va închide. Acolo trebuie să mai tăiem și să mai mutăm copaci. Anul ăsta trebuie să termine. Termenul de finalizare este martie 2022, dar le-am zis că nu vor mai primi sistare”, spune viceprimarul.

La finalul șantierului, strada Mareșal Constantin Prezan va avea patru benzi de circulație, câte două pe sens, trotuare și piste de biciclete. Vor fi amenajate și două două sensuri giratorii noi, la intersecția cu bd. Sudului și la cea cu str. Venus și Calea Urseni. Întreaga lucrare costă aproape 42 de milioane de lei și a fost începută cu finanțare strict de la bugetul local. Între timp, guvernul a alocat dintr-un fond special 18 milioane de lei. (sursa foto: Dronat)

About Post Author